36V vs. 48V Elcykel, hvad er forskellen

At søge efter en elcykel er som at søge efter slik i en slikbutik. Der er simpelthen for mange muligheder. I stedet for at overveje alle specifikationer i en elcykel, når du er ved at købe den. Så kig godt efter Volt og batteriets størrelse.

Primært finder du elcykler, der tilbyder 36V eller 48V elektriske batterier.

Oversigt over artiklen

Forskellen mellem 36V og 48V Elcykler

Vi vil lave en overskuelig sammenligning mellem 36V og 48V elektriske cykler for at hjælpe dig med og forstå, hvilken der er bedst og hvad du får mest ud af som kunde.

Rækkevidde

I sidste ende er batteriets opgave at give en større rækkevidde til elcyklen. Derfor er det en god idé at se på rækkevidden, når du sammenligner batterierne.

Med hensyn til rækkevidde er en 48V elcykel et bedre valg. Grunden til det er ret simpel, fordi den kan give mere kraft til din elcykel. Flere kræfter sikrer, at cyklen kan køre længere på en opladning.

Hvis du udelukkende vælger ud fra om det er et 48V eller 36V, så vil det aldrig kunne svarer sig at vælge et 36V batteri.

Vægt

Problemet er, at en enkelt overvejelse ikke hjælper dig med at vælge den rigtige cykel. Mens 48V-batteriet kan tilbyde en større rækkevidde, så er vægten af batteriet selvfølgelig også højere. Det er ikke noget voldsomt, men det giver også en længere rækkevidde i sidste ende.

Hvis du bruger cyklen i helt elektrisk tilstand og slet ikke træder rundt selv, så behøver du ikke bekymre dig om at bruge en masse kræfter  for at komme fra A-B. 

Uanset om du bruger den elektrisk assisterede tilstand eller den helt elektriske tilstand, skal du manøvrere elcyklen. 

Terræn venlig

Da vi har nævnt stier, kan du ikke ignorere terrænkompatibiliteten på begge cykler. Kun når du er sikker på det, er det nemt at træffe den rigtige købsbeslutning.

På en flad vej vil ydeevnen af ​​begge cykler være den samme. Der vil næppe være nogen forskel.

Selv under stigningen på stierne vil 36V elcykel ikke skuffe dig. Den vil være i stand til at bestige stien ret let. Du kan dog ikke matche hastigheden på 46V el-cyklen under stigningen. Desuden vil batteriet på 36V cyklen tømmes hurtigere end 48V elcyklen.

Kort sagt, når du har at gøre med kuperet terræn, er 48V elcykel et meget bedre valg. Den ekstra strøm, dets batteri giver, kan helt sikkert gøre en forskel i de bakkede stier.

Hvis du ofte forhandler sådanne stier eller bor i et kuperet område, bør dit valg være en 48V el-cykel. På bagsiden, hvis du kun bruger din elcykel i byområder, kan du nemt gå med 36V en.

Hvad skal du bruge din nye elcykel til?

Meget afhænger også af, hvordan du planlægger at bruge din elcykel.

Du skal stille dig selv et par spørgsmål for at få en idé om dit behov. Det kunne være:

  • Hvorfor køber du en elcykel?
  • Hvor ofte vil du bruge den?
  • Hvilken distance planlægger du at tilbagelægge i en enkelt session?

De fleste vælger en fatbike elcykel i dag, fordi den koster det samme som en alm. elcykel men har bare mange flere funktioner og er 10 gange bedre at køre på.

Svaret på hvert af disse spørgsmål hjælper dig med at forstå, hvilken cykel der er bedst for dig.

Det kan altid bedst svarer sig at købe en 48V elcykel, fordi en 36V jo altid har mindre kapacitet i batteriet, selv med samme antal Ah/Wh.

På den anden side, hvis du planlægger at bruge din elcykel i weekenden til at dække forskellige stier, har du ingen anden mulighed end at gå med 48 V el-cyklen.

De applikationer, som begge disse cykler er kompatible med, er helt forskellige med denne faktor i tankerne, du skal overveje dit forbrug og derefter vælge mellem dem.

Pris

Mens du sammenligner 36V vs 48V elcyklen, kan du ikke ignorere prisen på cyklen.

En ting, der er ret klart, er, at cykler i begge disse kategorier kan være ret robuste. Byggekvaliteten vil ikke være et problem i nogen af disse kategorier.

Men når du sammenligner omkostningerne, vil du indse den klare forskel. Selvom du finder cykler i begge kategorier lavet af samme materiale, vil 48V elcyklen være dyrere.

Vi taler om en prisstigning på mindst 15 % på prisen på en 36V elcykel. Når du tager det i betragtning, kan en elcykel koste dig tusindvis af kroner, 15% forskel kan bestemt have en betydning.

Pointen er, at 48V elcyklen bestemt er dyrere end 36V. Hverfald hos alle andre Cykel-forhandlere i hele Danmark. Bare ikke hos Moride.dk

Konklusion

Som du kan se, er der en del forskelle mellem 36V elcyklen og 48V. Ønsker du en længere rækkevidde, så skal du helt sikkert vælge en 48V, der får du også mest for pengene. Det koster mere at producere den, men hos Moride er du altid sikret den bedste pris på din nye Fatbike El-cykel.

Om du vælger en 36V eller 48V elcykel, afhænger de fleste steder om du vil ofre et par tusind kroner ekstra. Men sådan er det ikke hos Moride.dk, vi sælger 48V Fatbike El-cykler til en vanvittig skarp pris.
SE UDVALG

Men når du har læst guiden/artiklen, vil du være opmærksom på forskellen mellem disse elcykler, og hvilken en du skal gå med.